Skapa tillväxt på marknadsplatser

För att lyckas på digitala marknadsplatser krävs kontinuerlig analys och optimering, precis som gällande dina egna kanaler. Vi vet att just digitala marknadsplatser är outforskad mark för flera e-handlare där ute. Och det är därför vi finns här, det är vår grej – vi hjälper varumärken att lyckas på digitala marknadsplatser!
Share on linkedin
Dela på LinkedIn

Både Zalando och Amazon har välutvecklade system för att avgöra organisk ranking och erbjuder även möjligheter till annonsering internt på plattformen. Det finns mycket att jobba med för att träffa rätt målgrupp och konvertera bättre.

 

Vad vi erbjuder

Vi hjälper nordiska modevarumärken med både rådgivning och strategi, liksom löpande arbete med annonsering och marknadsföring på plattformarna. Vi kan ta ett helhetsgrepp och hjälpa er hela vägen från planeringsarbete till hands-on konverteringsarbete. Eller så konsulterar och guidar vi er i rätt riktning om ni vill göra det löpande arbetet själva. Vi skräddarsyr alltid upplägget tillsammans med er för bästa effekt.

Vanliga uppdrag:

- Få en bra start på nya marknader

Zalando och Amazon är stora och väletablerade plattformar med oändliga möjligheter. Hur ska ni då tänka och agera de första veckorna och månaderna? I vilken ände börjar ni? Ondrop har både kompetensen och erfarenheten som krävs för att hjälpa ert varumärke från start. Det finns lågt hängande frukter att plocka, vanliga misstag att undvika och en tydlig strategi för att lägga en solid grund för att lyckas. 

- Redan live men försäljningen går trögt

Det krävs först och främst både investering i form av tid och resurser, för att uppnå synlighet gentemot rätt målgrupp och för att få potentiella kunder att konvertera. Med rätt upplägg, lite guidning och tålamod kommer ni att ha bra förutsättningar att uppnå en hög ROI och ROAS. Flera av de varumärken som har det tufft tar inte marknadsplatsens kravbild för organisk ranking på allvar och flera satsar inte på rätt aktiviteter. Det handlar om att fokusera på rätt saker med en tydlig plan, ha kontinuitet i arbetet och ta ett steg i taget.
 

- Internationell expansion genom marknadsplatser

Det finns flera varumärken som med framgång använt marknadsplatser för att testa sina produkter och sitt varumärke med låg risk på nya marknader. Det kan vara smart att samla data och insikter som beslutsunderlag, för att sedan satsa fullt ut och etablera en lokal förankring på rätt marknad. Men hur går man då till väga steg-för-steg i en expansionssatsning? (läs mer här) Vi hjälper er gärna med en strategi anpassat för ert varumärke.

För mer information om vår tjänst Growth Consulting, klicka här.