Maximera din synlighet på digitala marknadsplatser

Periodvis har varumärken inte samma möjligheter att göra större investeringar i områden utanför sina största kanaler. Hur ska man då jobba för att säkerställa så hög grad av synlighet som möjligt för att inte tappa mark? Mer specifikt, hur påverkar man algoritmerna på marknadsplatser för att maximera synligheten och därigenom den organiska trafiken?
Share on linkedin
Dela på LinkedIn

Synergier mellan Aska Agency och Ondrop

I en dynamisk och konkurrensutsatt digital värld är det avgörande att optimera sin närvaro på marknadsplatser för att skapa tillväxt. Aska Agency och Ondrop kombinerar sina expertområden för att erbjuda helhetslösningar som hjälper företag att navigera och växa på dessa plattformar.

Aska Agency, med sin djupa förståelse för digital strategi och kreativ marknadsföring, fokuserar på att bygga starka varumärken och skapa engagerande innehåll. Ondrop å andra sidan, är experter på operativ e-handel och logistik, vilket säkerställer att produkterna inte bara syns utan också levereras effektivt och uppfyller kundernas förväntningar.

Tillsammans erbjuder dessa två företag en komplett lösning som täcker både den kreativa och logistiska sidan av att sälja på digitala marknadsplatser. Detta partnerskap har visat sig vara en kraftfull kombination för att driva tillväxt och maximera synligheten för sina kunder.

Tips från Aska Agency för att förbättra din ranking på digitala marknadsplatser

Utöver de självklara faktorerna som ett starkt varumärke och bra försäljning, som är relativt enkla att påverka på kort sikt, finns det flera andra faktorer som ofta påverkar din ranking på marknadsplatser:

Antal bilder

Fler bilder ger en bättre förståelse för produkten.

Mängden produktdata

Relevanta attribut är viktigare än långa produktbeskrivningar.

Lagervärden

Att alltid ha produkten i lager påverkar din synlighet positivt.

Page views

Mer trafik till din produktsida ökar dess ranking.

Returgrader

Låga returgrader indikerar nöjda kunder.

Leveranstider

Snabb leverans förbättrar kundupplevelsen.

Conversion rates

Hög konverteringsgrad visar att produkten är populär.

Omsättninghastighet

Hög försäljningstakt indikerar popularitet.

Reviews

Bra recensioner bygger förtroende och förbättrar synligheten.

Alla dessa faktorer bidrar till en positiv kundupplevelse och ökar chansen för återkommande besök, vilket gynnar din synlighet och ranking.

Kontinuerlig utvärdering och optimering

Om försäljningen stagnerar efter 6-12 månader kan det vara klokt att ta ett steg tillbaka och utvärdera vad du egentligen erbjuder kunden. Sätt upp rutiner för kontinuerlig utvärdering och kontroll av sortimentet och listningar. Rensa bort dåliga upplevelser och försök alltid utgå från kundens perspektiv och resa. Hitta sätt att sticka ut och jobba kontinuerligt med att förbättra din ranking.

Titta på vårt webinar för fler tips och insikter

För ytterligare insikter och tips om hur du kan maximera din synlighet på digitala marknadsplatser, kolla in vårt webinar tillsammans med Business Sweden: “Digitala marknadsplatser – En väg ut i Europa.” (se nedan) Där går vi djupare in på strategier och metoder för att utnyttja online marknadsplatser för expansion i Europa.

Se webbinariet: Digitala marknadsplatser - en väg ut i Europa

På Swedish E-Commerce Academy hemsida går det att ta del av mer utbildningsmaterial.

Aska
Agency

Ord från grundaren
– Kar Lindhe

Från internationell försäljningsdirektör till att grunda Aska: Navigering av e-handelslandskapet.
Genom hela min karriär har jag alltid varit lockad av att driva internationell tillväxt och affärsutveckling för premiumvarumärken, med specialisering på etablering, expansion och utveckling av online-marknadsplatser.
 
“Även om det inte var svårt att samarbeta med marknadsplatser eller implementera tekniska lösningar för våra produktlistor, var den verkliga utmaningen att skala effektivt. Det var en sökning efter att hitta yrkesverksamma med rätt expertis och en verklig motivation att växa tillsammans med företaget—de som kände igen ett varumärkes inneboende värde.
 
I avsaknad av sådana partners föddes idén: att etablera en byrå med alla dessa kvaliteter. Så grundades Aska Agency.” 

Maximera din synlighet på digitala marknadsplatser

Periodvis har varumärken inte samma möjligheter att göra större investeringar i områden utanför sina största kanaler. Hur ska man då jobba för att säkerställa så hög grad av synlighet som möjligt för att inte tappa mark? Mer specifikt, hur påverkar man algoritmerna på marknadsplatser för att maximera synligheten och därigenom den organiska trafiken?

Articles

Strategier för framgång på digitala marknadsplatser

Under 2023 ökade våra kunders totala försäljning på digitala marknadsplatser med 320%. Denna exponentiella tillväxt understryker inte bara värdet av att närvara på digitala marknadsplatser utan även behovet av en välplanerad strategi för att maximera resultatet.

Dr Denim
Brand Launch

Dr Denims succé på digitala marknadsplatser

I den ständigt skiftande världen av detaljhandel har teknologi och innovation blivit de viktigaste drivkrafterna bakom framgångsrika företag. Ett lysande exempel på detta är Dr Denim, det framstående modevarumärket känt för sina kvalitetsjeansprodukter. Genom ett innovativt partnerskap med Ondrop har Dr Denim implementerat ett sömlöst integrerat order- och produktflöde, vilket har möjliggjort en omfattande exponering av deras utvalda sortiment på Zalando, Europas ledande online-marknadsplats.

Articles

Digitala marknadsplatser – En väg ut i Europa

Business Sweden stod värd för Swedish E-commerce Academy’s webinar ”Digitala marknadsplatser – en väg ut i Europa” där det diskuterades möjligheter för svenska retailbolag att genom digitala marknadsplatser nå ut i bruset av det enorma produktutbudet online i Europa.

Oscar Jacobson
Brand Launch

Oscar Jacobson lanserar kollektion på Zalando

Oscar Jacobson som är ett av Skandinaviens ledande livsstilsvarumärken för män, har lanserat sin kollektion på den digitala marknadsplatsen Zalando. Med en sömlös API-integration får kunden samma produktupplevelse som i Oscar Jacobson’s egna kanaler.

Articles

Skapa tillväxt på marknadsplatser

För att lyckas på digitala marknadsplatser krävs kontinuerlig analys och optimering, precis som gällande dina egna kanaler. Vi vet att just digitala marknadsplatser är outforskad mark för flera e-handlare där ute. Och det är därför vi finns här, det är vår grej – vi hjälper varumärken att lyckas på digitala marknadsplatser!