Skapa tillväxt på marknadsplatser

För att lyckas på digitala marknadsplatser krävs kontinuerlig analys och optimering, precis som gällande dina egna kanaler. Vi vet att just digitala marknadsplatser är outforskad mark för flera e-handlare där ute. Och det är därför vi finns här, det är vår grej – vi hjälper varumärken att lyckas på digitala marknadsplatser!
Share on linkedin
Dela på LinkedIn

Både Zalando och Amazon har välutvecklade system för att avgöra organisk ranking och erbjuder även möjligheter till annonsering internt på plattformen. Det finns mycket att jobba med för att träffa rätt målgrupp och konvertera bättre.

 

Vad vi erbjuder

Vi hjälper nordiska modevarumärken med både rådgivning och strategi, liksom löpande arbete med annonsering och marknadsföring på plattformarna. Vi kan ta ett helhetsgrepp och hjälpa er hela vägen från planeringsarbete till hands-on konverteringsarbete. Eller så konsulterar och guidar vi er i rätt riktning om ni vill göra det löpande arbetet själva. Vi skräddarsyr alltid upplägget tillsammans med er för bästa effekt.

Vanliga uppdrag:

- Få en bra start på nya marknader

Zalando och Amazon är stora och väletablerade plattformar med oändliga möjligheter. Hur ska ni då tänka och agera de första veckorna och månaderna? I vilken ände börjar ni? Ondrop har både kompetensen och erfarenheten som krävs för att hjälpa ert varumärke från start. Det finns lågt hängande frukter att plocka, vanliga misstag att undvika och en tydlig strategi för att lägga en solid grund för att lyckas. 

- Redan live men försäljningen går trögt

Det krävs först och främst både investering i form av tid och resurser, för att uppnå synlighet gentemot rätt målgrupp och för att få potentiella kunder att konvertera. Med rätt upplägg, lite guidning och tålamod kommer ni att ha bra förutsättningar att uppnå en hög ROI och ROAS. Flera av de varumärken som har det tufft tar inte marknadsplatsens kravbild för organisk ranking på allvar och flera satsar inte på rätt aktiviteter. Det handlar om att fokusera på rätt saker med en tydlig plan, ha kontinuitet i arbetet och ta ett steg i taget.
 

- Internationell expansion genom marknadsplatser

Det finns flera varumärken som med framgång använt marknadsplatser för att testa sina produkter och sitt varumärke med låg risk på nya marknader. Det kan vara smart att samla data och insikter som beslutsunderlag, för att sedan satsa fullt ut och etablera en lokal förankring på rätt marknad. Men hur går man då till väga steg-för-steg i en expansionssatsning? (läs mer här) Vi hjälper er gärna med en strategi anpassat för ert varumärke.

För mer information om vår tjänst Growth Consulting, klicka här.

Oscar Jacobson
Brand Launch

Oscar Jacobson lanserar kollektion på Zalando

Oscar Jacobson som är ett av Skandinaviens ledande livsstilsvarumärken för män, har lanserat sin kollektion på den digitala marknadsplatsen Zalando. Med en sömlös API-integration får kunden samma produktupplevelse som i Oscar Jacobson’s egna kanaler.

Articles

Skapa tillväxt på marknadsplatser

För att lyckas på digitala marknadsplatser krävs kontinuerlig analys och optimering, precis som gällande dina egna kanaler. Vi vet att just digitala marknadsplatser är outforskad mark för flera e-handlare där ute. Och det är därför vi finns här, det är vår grej – vi hjälper varumärken att lyckas på digitala marknadsplatser!

Articles

Marknadsplatser – en outforskad möjlighet för många svenska företag

Svenska företag och varumärken har länge legat i framkant med ett högt anseende internationellt och digital kompetens av högsta klass. Men är det fortfarande fallet? En sak är säker och det är att det digitala landskapet förändras snabbt och ständigt, precis som konsumentbeteendet. Nya utmaningar och möjligheter uppdagas och vi ser nu en globalt växande trend i plattformshandel och digitala marknadsplatser. Internationella jättar som Amazon och Zalando är två givna exempel, men även lokalt växer fler digitala marknadsplatser fram, som exempelvis Åhléns, Stadium och Elgiganten här i Sverige.

Brand Launch

Saddler expanderar via Zalando

Saddler är ett av Skandinaviens ledande accessoarföretag som nu digitaliserar sin B2B handel genom satsningar på digitalt showroom samt direktförsäljning till konsument via plattformar som Zalando med en sömlös integration.

Brand Launch

Dedicated utvecklar hållbar handel via marknadsplatser

Det Svenska varumärket Dedicated, med en tydlig värderingsstyrd affärsmodell och hållbart fokus, har inlett samarbete med Ondrop med syftet att automatisera produkt- och orderflöden via externa plattformar.